Tips – Löpträning

Löpträning är på många sätt den ultimata träningsformen eftersom man tränar både kondition och styrka. Dessutom behöver man inte träna särskilt mycket för att få en bra effekt av träningen. För den som vill bli en bättre löpare kommer här några bra tips och råd.

Höj tempot

Vill man bli en bättre löpare är ett bra tips att höja tempot. Detta kan man göra genom att köra olika former av intervallträning där man omväxlande springer exempelvis 10 minuter i hög fart för att sedan jogga i lätt tempo 3-5 minuter.

Löpekonomi

För att minska energiförbrukningen och på så sätt också kunna hålla högre fart under längre tid är det ett måste att löpa ekonomiskt. Ett bra tips är att hålla armbågarna nära intill kroppen då detta gör överkroppen mer avslappnad. Tänk också på hållningen. En mer upprätt hållning göra löpningen mindre ansträngande.

Spring uppför

Att träna löpning i backar är ett bra sätt att också förbättra sin kapacitet i platt terräng eftersom backträning stärker lårmusklerna och gör de uthålligare. Ett bra tips kan vara att träna uppförslöpning i 30-sekundersintervaller.