Löpning året om

Den som tror att det bara går att löpa vår, sommar och höst får nog omvärdera sina åsikter något. Det är inga som helst problem att löpa under vinterhalvåret. Visst det är mycket bekvämare att springa på sommaren, samtidigt så kan det vara gruvligt varm likaväl som det kan vara kallt på vintern. Det gäller att anpassa sin klädsel och framförallt på sommaren se till att man får i sig tillräckligt med vätska de varmast dagarna.

Sommaren gör att det mesta blir betydligt bekvämare. Man behöver inte fundera så mycket på vad man ska ta på sig. Det fungerar att springa i shorts och t-shirt. Vintertid så är det lite mer som behöver tänkas på. Lager på lagerprincipen är väldigt användbart då man är ute vintertid och även vid löpning. Även om du löper under vintern så är det fördel att få i sig vätska då du kommer mest troligt att svettas ut en hel del trots kylan.

Det är ju klart att om temperaturen sjunker allt för lågt så ska man inte utsätta sig för faran att förfrysa sig. Se dock till att värma upp ordentligt inomhus så du har en varm kropp då du kommer ut i kylan. Lycka till med din löpning oavsett årstid.