Hitta din löpstil

Om du sprungit ett tag så kanske du vill förbättra din löpstil då viss stil ger bättre resultat om du går efter vilka tider du får för olika löppass. Man minimerar riskerna att bli trött fort med en bättre löpstil och du kan få en smidigare löpstil genom att tänka på vissa saker.

Intervallträning kan hjälpa dig att förbättra din löpstil. När man springer i högt tempo så är det mycket enklare att träna var framfoten landar men också frekvens på stegen och hur man för armarna. Det finns också en anledning att träna bålen. Men starkare muskler kring rygg och mage så får man en stabilare hållning och sjunker inte ihop lika mycket när man börjar bli trött.

Koordinationen är viktig så man rör sig rätt när man löper. Det gäller att hitta rätt rörelsemönster som passar för dig. Övningar som hälsparkar och knälyft är sådana som du regelbundet kan genomföra. Se också till att röra armarna på rätt sätt och försök löpa mer upprätt genom att skjuta fram din höft. En stel kropp ger inga bra löpsteg. Se till att öva upp din smidighet och stretcha alltid efter du varit ute och sprungit.