Smärta på utsidan av knät på grund av löpträningen

Smärta på utsidan av knät är ett problem som många löpare stöter på någon gång i sitt löparliv. Om smärtan inte tas på allvar kan det leda till mer seriösa skador. Löpare som lider av smärta på utsidan av knät på grund av löpträningen behöver ta hänsyn till flera faktorer för att lindra och förebygga smärta.

Löpskor är speciellt utformade för att ge stöd och stötdämpning, så att knäet inte utsätts för överdriven stress. Det är viktigt att välja skor som är anpassade till löparens fottyp och löpstil. Om skorna har förlorat sin stötdämpande förmåga bör de bytas ut.

Det är viktigt att öka löpdistansen gradvis för att ge knäet tid att anpassa sig. Det är också viktigt att variera löpningen med andra fysiska aktiviteter som stavgång och cykling för att minska trycket på knät.

Analysera löpstilen

Löpare som lider av smärta på utsidan av knät bör se till att ha en god löpstil. Det är viktigt att hålla höfterna raka och ha en hög kadens för att undvika att knäna böjs för mycket. Det är också viktigt att landa på hela foten för att förhindra att knäna kommer att ta en överdriven belastning.

Slutligen bör löpare som lider av smärta på utsidan av knät se till att följa en stretching- och styrketräningsrutin. Stretching är viktigt för att hålla musklerna i knäna smidiga och för att öka rörligheten. Styrketräning hjälper till att stärka musklerna runt knäna och förhindrar att knäna överbelastas.

Det finns många sätt att lindra och förebygga smärta på utsidan av knät som är relaterat till löpträning. Genom att välja rätt skor, öka löpdistansen gradvis, variera löpningen, ha en god löpstil och följa en stretching- och styrketräningsrutin kan löpare skydda sina knän och lindra smärtan som uppstår. På Muskelcentrum kan du få hjäl med ömma muskler.