När du inte kan löpa

Ibland finns det anledningar som gör att man inte kan löpträna som man kanske hade önskat. En vanligt bidragande orsak är självfallet ansträngningssymtom och skadeproblem av olika slag och grader, som helt enkelt gör så att man antingen inte bör eller kan löpa överhuvudtaget. För den som för närvarande befinner sig i en situation som detta och som ändå känner sig nog pigg för att konditionsträna i övrigt, vill vi idag tipsa om några alternativa träningsaktiviteter som kanske kan passa just dig.

Simning

Simning är en av de bästa träningsformerna att ta sig an för någon som tack vare skadeproblem inte kan löpträna. I vattnet utsätter man varken muskler eller leder för samma sorts påverkan, utan det är en väldigt skonsam form av träning. Detta gör att mans trots skador som förhindrar just löpträning ändå ofta kan köra på för fullt i en pool och ta ut sig rejält. Allt som behövs är egentligen badkläder av något slag samt ett besök på det lokala badhuset.

Cykling

Cykling är bra för den som börjar känna av viss smärta i sådant som benhinnor och liknande och som därigenom behöver en paus för sitt löpande. Faktum är att det faktiskt är rätt bra att löpande lägga till ett och annat pass cykling mellan de vanliga löppassen, bara för att kroppen ska få en bättre chans att återhämta sig. Med en hybridcykel av rätt typ så kan du cykla effektivt både på asfalt samt terräng, något som gör att du kan dra iväg på riktigt roliga rutter medans du tränar.

Rodd

Något som verkligen är bra träning både styrke- och konditionsmässigt är att ro. Rodd kan du utföra antingen i en roddbåt av något slag eller på gymmet i en roddmaskin och det är dessutom riktigt roligt när man väl kommer in i det.