Presenttips till löpare

Vad ska man ge i present till en löpare? Löparskor är ju löparens viktigaste utrustning, men nästan säkert något som löparen vill välja själv. Det finns dock många andra löprelaterade saker man utan problem kan ge bort i present.

Aktivitetsarmbandet är den perfekta presenten för den som vill ta full kontroll över sin träning. Fitbit är det hittills populäraste märket och många anser att det också fungerar riktigt bra. Ett aktivitetsarmband håller reda på hur du lever din dag; träning, vikt, mat och faktiskt även hur du sover. De mer avancerade modellerna har också GPS och kan därför användas för att hålla koll på löprundorna- Är din vän löparen även lite intresserad av elektroniska prylar så är presenten ännu mer mitt i prick eftersom du kan ladda ned dina resultat i telefonen och via en app analysera dem.

löpare med prylar

I princip får man följande funktioner till hjälp för att förbättra sin fitness;

  • Registrera och följa upp träning, allmänna aktiviteter, vad du äter, vad du väger och hur du sover.
  • Synkronisering med telefon och/eller dator.
  • Visuella rapporter över din utveckling och måluppfyllelse med hjälp av tabeller och grafer.

Om din löparvän vill ta med sig nycklar och telefon på löpturen men inte gillar när de studsar under löpturen, är ett SPIbelt en bra presentidé. Det är ett bälte som sitter säkert när man rör på sig och det finns dessutom modeller som också rymmer vattenflaskor och energigels för långdistanslöparen.

Ett sista tips är boken Born to Run av Christopher McDougall. Det har blivit något av en löparnas bibel och här söker författaren svaret på frågan: varför springer jag? Färgstarka karaktärer och intressant forskning gör den till ett måste för den passionerade löparen.