Springa ett lopp

Att springa motionslopp eller motsvarande har aldrig varit populärare än vad det är i dagsläget, vilket inte minst märks på alla de motionslopp som finns runt om i landet och som lockar tusentals och åter tusentals till startlinjen. För den som kanske funderar på att springa något lopp tänkte kommer här en liten guide.

Hitta ett lopp som passar

Det allra första man bör göra är så klart att hitta ett lopp som passar efter den nivå man ligger på som löpare. Har man inte sprungit särskilt mycket tidigare kan det vara lämpligt att kanske springa ett lopp som är en mil eller strax däröver. Sådana lopp finns det gott om från norr till söder. De allra flesta städer brukar åtminstone ha något motionslopp, som ofta mäter just en mil eller lite drygt en mil.

Ett bra tips kan vara att anmäla sig i god tid eftersom detta ofta blir billigare än att anmäla sig bara några veckor innan.

Förberedelse

När man väl bestämt sig för att springa ett lopp gäller så klart också att träna inför detta så man kan prestera på ett bra sätt.

Något som också är viktigt är att man förbereder sig på ett bra sätt dagarna innan loppet med vila, rätt mat och så vidare.